Mentale weerbaarheid en Michael Gervais

Mentale weerbaarheid en Sportpsycholoog Michael Gervais

We werken nog steeds te weinig aan onze mentale weerbaarheid; zelfs bij de profs zien we dat. De bekende sportpsycholoog Michael Gervais deed mee aan Project Reconnect voor de Ocean Cleanup en leerde tijdens dit extreme SUP event over mentale weerbaarheid en purpose. De meeste professionele atleten trainen ongeveer een werkweek (40 uur) aan hun fysieke vaardigheden, maar verzuimen te werken aan de geest.

Waar kan je mee beginnen: werken aan de ademhaling of werken met een coach. Tien minuten per dag mediteren, bijvoorbeeld met een meditatie app zou volgens hem al een enorme verbetering zijn.

Duidelijk Purpose (Doel) overstijgt ontbering

Zorg ervoor dat je van tevoren een helder geformuleerd doel hebt als je iets lastigs of spannends gaat doen, zegt Gervais in een interview met On running shoes (hele fijne loopschoenen trouwens). Dan weet je dat de pijn en ontberingen het zullen afleggen tegen het alles overstijgende doel. Dat geldt niet alleen voor duursporten, maar ook voor legal professionals (zoals juristen, tax advisors of consultants) en ondernemers.

When pain is greater than purpose, we give into pain”. When purpose is clear, we can override the discomfort to move to the expression of purpose”. Hier link naar het volledige interview en podcast.

Robert de Wilde is coach & mediator (voormalig advocaat in Nederland en de Nederlandse Antillen). Voor meer informatie over coaching: stuur een mail via Contact.

Kwart Triathlon van Vroomshoop 2017. Elk rondje had in mijn Purpose helder als ik de honkbalpet van mijn 90-jarige vader weer zag verschijnen.

Kwart Triathlon van Vroomshoop 2017. Elk rondje had in mijn Purpose helder als ik de honkbalpet van mijn 90-jarige vader weer zag verschijnen.