Omgaan met afwijzing

Na de zomer staat de ‘Witte Rook dag’ voor de deur, oftewel de selectie van teams van het jeugdhockey. Sommige kinderen worden teleurgesteld en vallen buiten de boot.

Wat zeg je in zo’n geval als ouder tegen je kind? En hoe zit het bij onszelf? Het gaat er vaak om “ben ik goed genoeg?” en hierbij geldt: wat je zelf denkt zul je vaak uitspreken.

Of het nou gaat om relaties, sport of de zakenwereld, de boosdoener van het slechte gevoel na het niet gekozen worden is samen te vatten in één woord: afwijzing. Publicist en public speaker Seth Godin leert ons dat het meestal niets met JOU te maken. In mijn laatste blog ga ik in op wat afwijzing met je doet en waar het slechte gevoel vandaan komt.

Read More
Dingen ‘dirty’ doen en perfectionisme

Vandaag fietste ik langs mijn fitnessclub, maar had mijn sportkleren niet bij me. Ik besloot in mijn dagelijkse kleren een workout te doen – en me niet te storen aan de blikken van anderen. Doing things dirty. Een concept uit de designwereld. Met ‘dirty' wordt bedoeld de ruwe versie uitproberen, improviseren, en aanpassingen maken waar het nodig is. Niet alles eerst tien keer uitdenken, maar roeien met de riemen die we hebben. Lees verder.

Read More
Robert de Wilde
Alter ego's in businesscoaching

Het boek The Alter Ego Effect (2019) van de schrijver Todd Herman, legt uit waarom het goed is soms jezelf een andere naam te geven of een nepbril op te zetten. Van jongs af aan koos ik al ‘alter ego’s’. Ik maakte er hele verkleedpartijen van, de omgeving maakte grapjes erover als ik weer verkleed als Formule 1 coureur de straat op stapte. Lees verder

Read More
Robert de Wilde
A story on tattoos

As a facilitator I work with some amazing groups, for example in family and team sessions.

In these sessions I work together with the artist Hilarius Hofstede. According to Hilarius (a life-long established expert on bison art), there is more to tattoos than bling bling rappers and hipster tattoos.

Tattoos tell us something about who we are and inform us of our common humanity”.

Read More
Robert de Wilde
Werken in remote teams: hoe werkt dat?

Werken in remote teams: Volgens relatietherapeut Esther Perel moeten we ook binnen ondernemingen vooral begrip hebben, vertrouwen opbouwen en empathie hebben om echt succesvol te zijn. Maar hoe zit het dan met remote work, op afstand werken? Hoe krijg je vertrouwen, en bouw je aan een band met iemand die werkt in India, Madrid, of Budapest. Klik op de titel om verder te lezen.

Read More
Mentale weerbaarheid en Michael Gervais

We werken nog steeds te weinig aan onze mentale weerbaarheid (zelfs bij de profs zien we dat). De bekende Amerikaanse Sportpsycholoog Michael Gervais deed mee aan Project Reconnect voor de Ocean Cleanup en leerde tijdens dit duurevenement uit eigen hand over mentale weerbaarheid en purpose. Zorg ervoor dat je van tevoren een helder geformuleerd doel hebt als je iets lastigs of spannends gaat doen, zegt hij in een interview met On running shoes

Read More
8 lessen in Business coaching: Persoonlijke doelen vs. teamdoel

Lessen van een supercoach. Als je werkt met teams is de grootste uitdaging om het collectief niet te laten ondersneeuwen door de grillen van één supertalent. Volgens Basketbalcoach Phil Jackson (coachte Michael Jordan en Kobe Bryant) gaat het om Right Thinking: In wat voor team je ook fungeert, kijk naar het grotere geheel. En als teamlid: het is altijd goed om persoonlijke doelen te hebben. Maar om als team topprestatie te bereiken is de kunst samen te werken en je doelen opzij te zetten.

Read More
28 November talk on conflicts for Keen Folk

On 28 November 2018 Robert de Wilde gave a talk at rent24 Co-working space in Amsterdam on: “Preventing and solving conflicts at work”

Mediation is the art of facilitating or sorting out business and personal conflicts. Solving disputes in a human way. Re-enter conversations, resolve old resentments,  allowing parties to separate or continue.

Read More
Robert de Wilde