Werken in remote teams: hoe werkt dat?

Werken in remote teams: Volgens relatietherapeut Esther Perel moeten we ook binnen ondernemingen vooral begrip hebben, vertrouwen opbouwen en empathie hebben om echt succesvol te zijn. Maar hoe zit het dan met remote work, op afstand werken? Hoe krijg je vertrouwen, en bouw je aan een band met iemand die werkt in India, Madrid, of Budapest. Klik op de titel om verder te lezen.

Read More
Mentale weerbaarheid en Michael Gervais

We werken nog steeds te weinig aan onze mentale weerbaarheid (zelfs bij de profs zien we dat). De bekende Amerikaanse Sportpsycholoog Michael Gervais deed mee aan Project Reconnect voor de Ocean Cleanup en leerde tijdens dit duurevenement uit eigen hand over mentale weerbaarheid en purpose. Zorg ervoor dat je van tevoren een helder geformuleerd doel hebt als je iets lastigs of spannends gaat doen, zegt hij in een interview met On running shoes

Read More
8 lessen in Business coaching: Persoonlijke doelen vs. teamdoel

Lessen van een supercoach. Als je werkt met teams is de grootste uitdaging om het collectief niet te laten ondersneeuwen door de grillen van één supertalent. Volgens Basketbalcoach Phil Jackson (coachte Michael Jordan en Kobe Bryant) gaat het om Right Thinking: In wat voor team je ook fungeert, kijk naar het grotere geheel. En als teamlid: het is altijd goed om persoonlijke doelen te hebben. Maar om als team topprestatie te bereiken is de kunst samen te werken en je doelen opzij te zetten.

Read More
28 November talk on conflicts for Keen Folk

On 28 November 2018 Robert de Wilde gave a talk at rent24 Co-working space in Amsterdam on: “Preventing and solving conflicts at work”

Mediation is the art of facilitating or sorting out business and personal conflicts. Solving disputes in a human way. Re-enter conversations, resolve old resentments,  allowing parties to separate or continue.

Read More
Robert de Wilde