8 lessen in Business coaching: Persoonlijke doelen vs. teamdoel

persoonlijke doelenvs. team topprestatie t.png

8 lessen in Business coaching: Persoonlijke doelen vs. teamdoel

In business coaching, of als je werkt met teams, is de grootste uitdaging om het collectief niet te laten ondersneeuwen door de grillen en betoverende spel van één (super) talent. Je zou kunnen zeggen Persoonlijke doelen schaden het teamdoel.

Basketbalcoach Phil Jackson (11 keer winnaar NBA Championship) liet zich beïnvloeden door oosterse filosofie en en werd de Zen Master genoemd. In zijn boek ‘Eleven Rings’ zet Jackson de 9 belangrijkste lessen uit zijn lange carrière op een rij:

In het oog springt Right Thinking: in wat voor team je ook fungeert, kijk naar het grotere geheel. Het is altijd goed om persoonlijke doelen te hebben. Maar om als team topprestatie te bereiken is de kunst samen te werken. Vooral Michael Jordan bij de Chicago Bulls leerde omschakelen: van “one man band” tot ultieme teamspeler. Bij Kobe Bryant bleef dat een onmogelijke taak en daarom bleven de echte prijzen in het “Kobe’ tijdperk uit.

Conclusie: alleen als het team alle talenten benut en iedereen aan bod laat komen ga de andere (ook goede teams) verslaan en wordt je beter. Dat is 1 op 1 toe te passen op teams in organisaties -of het nou gaat om advocatenkantoren, mediabedrijven of tech start-ups.

Hieronder de 8 kernpunten van Jackson

Right view – het gaat om het kijken, naar complete spel en het werken als één team, waarin alle 11 (of 5) spelers een rol hebben.

Right Thinking: zie jezelf als onderdeel van een systeem in plaats van je ‘one-man band’. De intentie hebben om naar het grotere geheel van het team te kijken omdat je ‘connected’  bent met dit besef bij elk teamlid.

Right Speech: dit heeft 2 componenten. Eentje gaat erom dat je positief spreekt en niet verzandt in negatief geklets (“typisch hij!”, “belachelijk.. ik haat dat”). Het tweede is om meer controle te houden over wat je zegt, als je met anderen spreekt, vooral tegen teamleden. Dus niet zomaar alles ‘laten lopen’. 

Right Action: gaat erom dat je acties maakt die ertoe doen (in de wedstrijd), relevant zijn en het team verder helpen. Dus wegblijven van acties die wel mooi zijn, maar eigenlijk het spel bederven of niet verder helpen. 

Right Livelihood: gaat om respect te hebben voor het werk dat je doet; en dat werk te gebruiken voor de gemeenschap (groep/gezin (mijn vrije uitleg) in plaats van dit aan te wenden om je eigen ego op te vijzelen. Wees bescheiden.

Right Effort: dit betekent onbaatzuchtig zijn en de juiste energie om het werk gedaan te krijgen – dat betekent meer doen dan je wordt opgedragen. Buiten de paden.

Right Mindfulness: weten wat je te doen staat (wat je plan van aanpak, inclusief wat de tegenstander gaat doen). Het impliceert ook dat je speelt met precisie: wat worden de juiste acties op de juiste tijden, en continue ‘awareness’ (bewustzijn) tijdens de wedstrijd.

Right Concentration: gaat om focus. Geconcentreerd zijn op wat je aan het doen bent en je niet laten afleiden door randzaken, fouten die je hebt gemaakt, of onaangename dingen die nog zullen gaan gebeuren.

Robert de Wilde is coach & mediator (voormalig advocaat in Nederland en de Nederlandse Antillen). Voor meer informatie over coaching: stuur een mail via Contact.